Ceasul tuturor Timpurilor

A fost o data ca niciodata in imparatia Timpului perfect un imparat ale carui asteptari legate de trecerea vremii erau aproape absurde. Isi dorea ca timpul sa il pastreze tanar, invingator in toate razboaile de cucerire si intotdeauna intelept. Pentru asta nu facea insa nici cel mai mic efort, ci toata sarcina si responsabilitatea asupra timpului si-a conservarii dorintelor sale o lasa in seama ceasornicarului Imparatiei.

Si cum altfel in Imparatia timpului perfect se afla si Ceasornicarul tuturor timpurilor, acesta era. El isi dadea toata rabdarea, priceperea si mestesugul in slujba mofturilor imparatului, totul era perfect pana intr-o zi cand, imparatul se intoarse infrant dintr-o lupta cu imparatul din regatul Perfectiunii timpului si atunci intr-o criza de furie imparatul nostru isi rupse sabia… o voce interioara ii sopti: Ti-ai pierdut pana si intelepciunea! Si mai nervos merse in oglinda pentru a-si verifica expresia, acolo nu mai zari decat chipul unui mosulet furibund.

 

Dandu-se de ceasul mortii si cu o falca in cer si cu alta in pamant urca pana in turn, unde se afla atelierul Ceasornicarului.

Acesta statea aplecat asupra mesei de lucru cu lupa la un ochi curatand o rotita, fara sa-I dea timp sa se intoarca suveranul ii spuse:

-Daca pana maine nu am pentru mine, pentru imparateasa si pentru fiica mea cele mai bune ceasuri din lume capul iti va sta unde iti stau picioarele! Se intoarse ca un tunet si tranti usa cu putere.

Batranul ceasornicar se cruci si spuse ca si pentru sine:

-Am sa te invat eu sa pretuiesti timpul! Si se puse si mai mult pe treaba.

A doua zi dimineata puse pe o tava de aur patru ceasuri. Doua Ceasuri Cassio  de dama pentru printesa,doua pentru ca ii era foarte draga, un Ceas Timex pentru imparateasa si un Ceas Fossil pentru imparat.

Surprins peste masura dupa isi potri ceasul la mana acestuia I se potoli furia.

-Nu as fi crezut niciodata ceasornicare ca, vei face o treaba atat de buna. In sfarsit mi-am recapatat increderea in mine si ma simt cu adevarat stapanul Imparatiei Timpului Perfect.

-Eu n-am facut nimic stapane, raspunse Ceasornicarul tuturor timpurilor, ci am pus in ceasurile mele secretul percetiei corecte si asa vei putea face o masurare exacte asupra celei mai importante comori ale omenirii!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat: