still alice 2014
31Jan

Still Alice 2014-film

Reading Time: 2 minutes

Da, am avut curajul sa ma uit la Still Alice, nici eu ni stiu cum, dar am avut. Intr-atat de mult m-a impresionat cartea incat am cautat si filmul, la fel cum mi s-a intamplat si cu Oscar si Tanti Roz. dupa ce am citit povestea am vrut sa o vad ecranizata
In ultima vreme caut drame profunde, impresionante care sa ma zguduie si sa imi arate ca exista lucruri mult mai grele decat cele pe care le am sau mi le imaginez eu.

Still Alice..

m-a cutremurat suficient, incat sa ma vad din nou puternica si responsabila pentru starea mea de bine.

Alce Howland este o reputata profesoara de psihologie cu recunoastere internationala. La cei 50 de ani ai sai nu ii lipseste nimic, cariera ei se afla la apogeu, familia o iubeste, cei trei copii ai sai sunt pe cale sa-i ierte greselile de mama si sa-i ofere bucuriile propriilor lor cariere. Totul era perfect pana intro zi cand, Alice uita un cuvant.
Sa fie stresul? Sa fie munca multa din domeniul cercetarii? Sa fie apropiata menopauza, Alice nu stie ce sa-si raspunda si face un control. Specialistul in neurologie ii atrage atentia asupra problemelor cu memoria ca la sfarsit sa ii puna un diagnostic crunt: Alzheimer cu debut precoce.
Alice alias Julianne Moore refuza  adevarul si se incapataneaza sa predea si sa mearga singura la controale, asta pana in momentul in care uita unde se afla in timp ce alerga.
Alzheimerul era cat se poate de real. Alice trebuia sa-si infrunte boala si sa lupte cu ea cat mai avea timp.
Ce face femeia? Isi continua munca desi nu ii e deloc usor, cauta sa-si apropie copiii si sa le spuna adevarul si isi stimuleaza memoria cu ajutorul cuvintelor si a telefonului pe care nota cate ceva.
Atunci cand boala avanseaza femeia renunta la vechile obiceiuri, dar reuseste sa tina un discurs emotionant in fata mai mult oameni la o intrunire a asociatiei sprijin pentru bolnavii de alzheimer. Ultimul din cariera ei stralucita.

Still Alice este un film cutremator, doare cu fiecare secventa, dar nu trebuie ratat.

E dureros sa vezi un om cum se pierde, e dureros sa simti suferinta, dar realitatea e cea de care nu putem fugi. Niciodata.

 

still alice 2014

Vă invit să va abonați la postări și pe noua pagina de Facebook pentru a ne atrena la discuții zilnice.

sursa foto  de aici si de aici

Please follow and like us:
Pin Share

15 thoughts on “Still Alice 2014-film

  1. Gata, m-ai convins. Dar prima dată cartea deşi spuneam că o voi citi cu teamă. Sper să o găsesc. Mulţumesc!

  2. Ah, pare prea trist pentru puterea mea de a suporta, mai ales ca am cunoscut indeaproape o doamna care a suferit ani intregi din cauza acestei boli cumplite.

  3. Scuze, este prima oara cand te contactez ! De vina este filmul “Still Alice”,despre care ai vorbit,intr-o postare,la Zina, si nu m-am putut abtine :cred ca este opera cinematografica,
    in care talentata Julianne Moore mi se pare magnifica !Cred ca am vazut majoritatea
    filmelor in care si-a daruit si sufletul pentru personajul interpretat !
    Greu film,dupa care ne putem reevalua propriile necazuri…
    Am impresia,ca nu este suficient de apreciata de “baronii” cinematografiei !?
    Scuze pentru intruziune, o saptamana buna iti doresc !

  4. Nu știu dacă te-ai uitat la Anatomia lui Grey, însă la cum ai prezentat filmul, Alice are o poveste asemănătoare cu cea a lui Ellis Grey, celebra mamă a protagonistei. Prezentarea ta m-a convins să îl văd, mai ales că acum avem mai mult timp! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *