De ce sa alegi un aparat de aer conditionat multi-split

Aparatele de aer conditionat fara tubulatura si anexe prezinta acum mai multe avantaje. In anii trecuti, multi utilizatori obisnuiau sa le monteze initial in acele spatii lipsite de conducte. Numeroase persoane le prefera si acum datorita acestui motiv, dar si datorita noilor beneficii uluitoare pe care le aduc in scopul climatizarii mai eficiente, mai rapide si mai putin costisitoare a locuintei sau altor spatii dorite.

Sistemele de aer conditionat lipsite de conducte mai sunt cunoscute si drept sisteme de tip split. Un split obisnuit este capabil sa incalzeasca si sa raceasca in general suprafete interioare de mici dimensiuni. Pot fi instalate simultan mai multe suflante in interior, pentru a asigura necesarul de frig sau de caldura in diverse zone ale casei. Aparatele de aer conditionat multi-split ofera control deplin asupra zonei destinate climatizarii, ceea ce permite utilizatorilor sa seteze temperatura dorita in fiecare incapere, in functie de preferinte.

Cum functioneaza un sistem fara conducte

Operarea aparatelor de aer conditionat traditionale implica si montarea de tubulatura. In schimb, sistemele split moderne, fara conducte, se bazeaza pe una sau mai multe unitati interne care detin in componenta unitatii interne de aer conditionat ventilatoare de ultima generatie si pot comunicat astfel mai eficient cu restul componentelor exterioare. Cel mult, mici gauri in perete trebuie realizate pentru a facilita aceste conexiuni. Unitatile interne sunt de mai multe tipuri si pot fi amplasate pe perete, pe plafon sau podea. Sistemele mini si multi-split pot fi controlate prin intermediul unor telecomenzi la distanta, pentru mai mult confort si un acces mai usor.

Pe piata sunt disponibile la ora actuala numeroase modele de aer conditionat multi-split, cu varii caracteristici si beneficii. Unele  dintre cele mai performante astfel de solutii de climatizare sunt noile split-uri Mitsubishi Electric care se remarca prin urmatoarele aspecte si facilitate:

  • Tehnologie Inverter – Daca ati folosit un aparat de aer conditionat clasic, de tip On/Off, sunteti probabil familiarizat cu functionarea intermediata de termostat: cand dispozitivul “simte” ca necesarul de caldura / frig trebuie completat, porneste, iar cand temperatura optima este atinsa, iese in mod autonom din functiune. In schimb, dotarea cu ventilator, compresor si motor Inverter asigura economisirea de energie electrica. Echipamentele moderne asigura o functionare mai eficienta, datorita capacitatii de operare la viteze variabile, mentinand in incaperea dorita o temperatura constanta si contribuind la crearea unui mediu mai confortabil.
  • Pompa de caldura. Permite folosirea unei cantitati mai mici de energie
  • Senzori – Echipamentele avansate tehnologic, cum sunt cele cu Inverter, sunt capabile sa mentina constanta temperatura aerului dintr-o incapere, iar sensorii specializati contribuie din plin pentru aceasta, prin detectarea oricaror schimbari. In consecinta, senzori realizeaza ajustari in mod automat a temperaturii. In cazul sistemelor multi-split, acesti senzori sunt prezenti in fiecare incapere destinata climatizarii, fapt ce asigura un nivel constant al temperaturii dorite, pentru intervalul de timp selectat de utilizator.

Principala diferent intre un sistem monosplit si unul multi-split consta in faptul ca in cazul primului, veti dispune de aceeasi temperatura, in timp ce al doilea va permite sa dispuneti de temperaturi diferite in camera diferite. In general, acestea din urma sunt sisteme care pot fi configurate in functie de nevoi si preferinte, fiecare proiect putand fi “personalizat” conform planurilor dumneavoastra de climatizare a locuintei.

Acesta este un guest post

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: