Certificat energetic in Bucuresti

La ora actuala sa ai un certificat energetic in Bucuresti este obligatoriu, de fapt nu doar in Bucuresti, ci in toata tara. Atat legislatia romaneasca, cat si cea europeana prevad ca orice locuinta sau cladire sa aiba un document de performanta energetica.

Un certificat energetic in Bucuresti poate fi eliberat in 24 de ore cu un minim de investitie.

Cum se face asta? Cu un telefon la o firma specializata, de exemplu, la Enermed Impex SRL, ei au specialistii de care e nevoie, auditorii energetici de gradul I, care pot atat sa elibereze certificatul energetic, dar si sa propuna prin serviciul de audit energetic si lucrari de reabilitare a constructiei sau locuintei, dar si sa stabileasca termografie si inflarosu in constructii  si zonele cu pierderi de caldura ale cladirii analizate

Printrun program lung si convenabil, firma de mai sus sta la dispozitia oricui, astfel de luni pana duminica se pot realiza oricand serviciile de care pomeneam. Pregatesti actele, suni, stabilesti o intalnire cu auditorul si gata. Numitul  certificat energetic Bucuresti ti se va pune in mana a doua zi.

Cat costa? Putin, mai putin decat ai putea sa-ti imaginezi:

-Daca ai o locuinta de 1 camera, garsoniera, vei plati doar 130 de lei.

-Daca ai un apartament cu 2 camere o sa platesti 150 de lei.

-Daca ai un apartament cu 3 camere costul unui certificat energetic in Bucuresti este de 160 de lei.

-Daca ai o locuinta cu 4 camere platesti 170 de lei.

-Daca detii un apartament cu 5 camere vei achita 180 de lei.

-Doar in cazul constructiilor mai mari pretul este negociabil si in functie de spatiu.

Ce trebuie sa stii despre certificatul energetic?

-Ca este un document obligatoriu in actele locuintei/ spatiului public si ca in lipsa lui orice act de vanzare cumparare si/ sau inchiriere devine nul.

-are o valabilitate de 10 ani.

-nerespectarea  legii duce la amenzi majore.

-orice institutie publica este obligata sa il afiseze la loc vizibil pentru toti vizitatorii.

Certificatul energetic este obligatoriu nu doar pentru proprietarii de locuinte, dupa cum se poate deduce, ci si pentru:

  • spitale
  • scoli.
  • institutii publice.
  • spatii destinate comertului sau turismului;
  • spatii unde se desfasoara activitati sportive.
  • cladiri de birouri.

La cererea solicitantului se poate elibera si un audit energetic . Acesta presupune ca auditorul de gradul intai sa stabileasca daca instalatiile de termoficare ale cladirii trebuie inlocuite sau reabilitate. De asemenea, in cazul locuintelor sau blocurilor asupra carora se fac reabilitari energetice e  nevoie de un audit energetic. Solutia de reabilitare vine tocmai dupa aceasta analiza aratata de auditul energetic. El presupune lucrari de reabilitare care sa sporeasca confortul in locuinte si pe cat este posibil, sa-i reduca consumul de energie de orice tip.

Cu cat consuma mai putina energie cu atat e mai performanta acea locuinta/ cladire. Daca consumul energetic este redus, ea creste ierarhic in clasele energetice.

Clasele energetice in Romania sunt de la la B la G. Clasa A este si foarte greu de atins si foarte greu de reatribuit.

Sigur iti doresti o casa confortabila, deci nu uita de certificatul energetic, de auditul energetic si de termografie,  ele te vor ajuta sa ai un ambient placut imprejur. Lucrarile astea sunt ieftine, sunt noinvazive si te mai si ajuta.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: