Asa a inceput superblog 2017

In anul de gratie 2017 Dumnezeu se inchise in atelierul Sau pentru a scrie o poveste speciala, povestea lui Superblog 2017. Zilele treceau una dupa alta transformandu-se in luni, lunile treceau devenind anotimpuri, anotimpurile trceau…

Primavara veni si Il ispiti cu frumusetea ei verde, Dumnezeu nu ii dadu atentie, ci continua sa scrie cu rauri de cerneala, vara ii aduse soarele cald, dar Domnul isi acoperi doar fruntea cu palma-I generoasa, pe cand cu mana in care tinea pana continua sa scrie. Nimic nu Il putea intrerupe. La un moment dat, insa spre sfarsit de august, isi arunca ochii spre marele ceas.

– Atata timp am zabovit pentru o poveste? Spuse mirat si cu o grimasa dezamagita, acum bate toamna in geam si eu nu am terminat nici macar prima pagina despre Superblog 2017. Timpul e de vina, am sa ii cer socoteala, se pare ca de-o perioada trece dupa cum vrea el si prea repede. M-am inchis aici in prima zi anului si acum acesta e deja pe sfarsite.
“Timpul e doar o conventie intre doua miscari ale materiei, nu timpul e de vina pentru ritmul tau” se auzi o voce.
Dumnezeu se incrunta si spuse mahnit.
– E cineva aici?
“Sunt eu, constiinta!” spuse vocea hotarata.
– Si cum iti permiti sa ma intrerupi? Scriam…
“Da, de veacuri tot scrii, povesti si destine, dar niciodata nu accepti ca esti neinspirat.”
– Cum? Eu am facut lumea, tot ce vezi, tot ce auzi, am creat Omul si…
“..si ai uitat ca omul e o fiinta vie suficient de inteligenta incat sa-si spuna singur povestea.” Il intrerupse apriga interlocutoare.
Dumnezeu tacu incurcat.
“Oamenii sunt destul de puternici pentru a crea si a duce la bun sfarsit povesti. Povesti de viata pline de insufletire. Asta e rolul Tau, nu iti atribui cu autosuficienta altul, sa le pui in suflet puterea de a nascoci frumos” il lamuri Constiinta.
– Si ce vrei sa spui ca…? Chestiona interesat Dumnezeu.
“Omul e liber sa aleaga propria sa poveste, Tu nu trebuie decat sa ii dai decat ce ai mai bun in Tine. Cand o sa gasesti ce ii trebuie omului pentru a fi cel mai bun Povestitor nu va mai trebui sa scrii un an intreg degeaba. “mai zise vocea.

– Si ce sa fac? Cum gasesc aceste daruri? Ajuta-ma, se ruga Dumnezeu.

Dar in atelier nu se mai auzi o alta voce, ci doar a Sa, cea grava si puternica.
Naucit, Dumnezeu se duse si privi pe fereastra. Toamna venea incet impodobind campurile in culori nemaivazute, soarele ii zambea bland de pe coltul lui de cer. Undeva, un om mesterea un ceas, un elev studia despre noile tehnici de teleportare, o florareasa isi privea multumita crizantemele, o fetita canta un cantec lin, un prunc tocmai ce iesea din pantecul mamei sale cu tipatul vietii imbratisand zarea si in jur mirosea a gutui si a struguri copti.

– Libertate si imaginatie, asta-I trebuie Omului pentru a stapani lumea isi zise Dumnezeu zambind.
Atunci se intoarse si isi inchise pana in sertar, isi inchise si calimara si iesi din atelier ca sa isi admire cea mai frumoasa dintre creatii: Omul.
Si asa a inceput superblog 2017, in adiere blanda de vant parfumat, cu oameni frumosi si povesti spuse liber.

Eu,  povestitoarea modesta ascunsa in coltul unde toamna e regina, imi asum povestea mea si…

18 comentarii publicate

 1. Multumesc draga mea, am nevoie, desi nu particip pentru prima oara emotia nu m-a parasit.
  sa stii ca si eu o anumita teama, dar experienta m-a invatat sa nu ma retrag in fata provocarii, cand am pornit fara asteptari prea mari si cu avantul unui om indragostit de povesti am castigat cel mai mult.

 2. Da, fara indoiala vor fi multi concurenti foarte buni, dar tot competitia m-a invatat ca apriga concurenta e cea cu tine insuti si cu textele tale.

 3. Bun venit in SuperBlog 2017!
  Multumim pentru inscriere si atentia acordata competitiei noastre.
  Iti amintim ca maine, 26 septembrie, se lanseaza prima proba. Daca doresti sa primesti probele in inbox si sa nu ratezi niciuna, te poti abona la newsletterul nostru.
  Te asteptam cu drag si iti dorim mult succes! Sa ai o toamna creativa si bogata in premii! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat: