De ieri m-am reapucat de scoala, fac un curs de comunicare

Am 34 de ani, sunt mama si sotie si dupa o pauza de 10 ani m-am reapucat de invatat. Cu teama, cu stangacie si oarecum cu modestie, m-am inscris la un curs de comunicare online.

La inceput mi-a fost teama pentru ca si in mintea mea se crease o bariera data de varsta. Ma consideram prea in varsta pentru a participa la niste lectii. Ba mai mult, credeam ca nu mi-am ales momentul bine, ca nu o sa fac fata volumului de informatii si nici ritmului de invatare impus de organigrama cursului si nici daca imi priveam asteptarile nu imi inlaturam nedumeririle, mereu imi spuneam ca nu am sa fac fata.

Am stat cateva nopti la rand cu ochii in tavan ca sa gasesc raspunsul potrivit. Am pus pe o foiae motivatia cea mai importanta pentru care ar fi bine sa urmez acest curs: Cu ajutorul diplomei obtinute mi-as putea face un pfa. Pfa-ul m-ar ajuta sa muncesc de acasa, scriind.

Cursul de comunicare de la academia de afaceri isi propune sa dezvaluie metodele eficiente de comunicare si scriere prin care un text, un mesaj, sa capete o valoare persuasiva. La finele celor 12 saptamani de curs cu diploma obtinuta m-as putea avanta in dezvolta o afacere din ceea ce scriu.

Exemplu mi-au fost Alina Gheorghe si Dana Lalici , care si-au dus pasiunea pentru scris in directia dorita si acum pot avea si beneficii financiare de pe urma a ceea ce pun pe hartie.

Daca ele au reusit eu de ce nu as putea?

Niciun motiv din cele prezentate de mine mai sus nu era altceva decat o bariera pe care, ghiciti ce?, eu mi-am pus-o. Eu si prejudecatile de care nu am reusit sa scap pana in prezent, teama de care nu am reusit sa ma vindec, neincrederea in mine, toate m-au facut sa fiu ezitanta.

Imi doresc sa muncesc, imi doresc asta la fel de mult pe cat imi doresc ca David sa fie sanatos si fericit, dar la interviurile ce presupuneau activitate fizica sunt respinsa datorita problemei mele de sanatate. La inceput am plans, m-am autoexclus, am blestemat clipa in care m-am decis sa le sustin, dar totul s-a schimbat cand am primit o oferta de colaborare pentru un viitor site cu carti. Singura conditie era ca eu sa imi acreditez statutul si sa devin persona fizica autorizata pentru ca aceasta colaborare sa fie legala si oficiala.

M-am informat si am gasit o cale, am nevoie de o diploma acreditata si recunoscuta cu care sa imi activez un cod caen in domeniu. Tocmai de aceea m-am inscris la academia de afaceri. Invat de acasa, cand doresc si cum doresc, parcurg lectiile, sustin examenul si am si diploma.  In decembrie va  scrie numele meu pe ea.

Sunt multumita ca ma vad iesind din zona de confort si sa ma stiu investind intro afacere de viitor. In sfarsit am inceput sa ma simt mai sigura pe mine.

 

Sursa foto 

8 comentarii publicate

 1. Draga mea, felicitari pentru ideea si initiativa ta. Eu am aproape 40 de ani si cred ca niciodata nu e prea tarziu sa inveti ceva, niciodata nu e prea tarziu sa iri iei viata in maini si sa te lupti pt un nou inceput, pentru o viata mai buna. Iti mai spun ceva, nu ca sa ma laud, ci tot ca sa te incutajez, sa iti atat ca se poate: in ultima saptamana wu mi-am acris articicolele din vacanta, de pe plaja. Munca online are niste avantaje enorme. Capul sus, mergi inainte, vei ajunge acolo unde iti doresti.

 2. Felicitari pentru decizia inspirata de a va inscrie la cursul de Comunicare Persuasiva si Copywriting si mai ales ca ati trecut peste toate convingerile limitative.

  Asa este – invatarea nu are varsta – drept dovada, la Academia de Afaceri am avut si cursanti de 65 de ani care s-au inscris la curs Management Resurse Umane, Marketing sau Leadership si au finalizat cursurile cu rezultate foarte, foarte bune. Nici nu a contat ca sunt cursuri online si era o metoda de invatare noua pentru ei.

  Dupa ce finalizati cursurile va rog sa ma contactati printr-un mesaj privat la Centrul de Asistenta pentru a va oferi mai multe detalii pentru infiintarea PFA-ului, ce cod CAEN sa alegeti si cum sa faceti totul sa fie mai usor si rapid.

  Mult succes!

  Maria Soare – Centrul de Asistenta Academia Britanica de Afaceri si Comunicare

Trackback-uri și pingback-uri 2

 1. Invatatul online nu m-a ucis - Roxana Trandafir
 2. Invatatul online nu m-a ucis | Roxana Trandafir

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: