Jurnale Frumoase si recomandari din blogosfera #3

Saptamana trecuta nu am facut recomandari din blogosfera din lipsa de timp, dar sa stiti ca v-am citit cu drag si atentie, priviti.

Am aflat cum au inceput scrierile de pe straduta cu Iluzii.

Au urmat apoi compuneri, ca la școală… știți voi. Uneori mai făceam câte-o extravaganță și mai scriam și câteva versuri. Învățătoarele și, ulterior, profesorii erau… impresionați(?) sau hai să spun că le plăcea felul în care scriam. Eu încă nu-mi realizam capacitățile (cred că nici acum, niciodată nu înțeleg de ce primesc aprecieri, dar le primesc cu drag). Pe măsură ce am crescut am început să văd scrisul drept un soi de medicament universal, un panaceu (să folosesc și-un termen mai „pompos” pentru că pot 😆 Ce, pot fi și fițoasă în ale scrisului, dacă vreau!). Așa am început să umplu caiete cu versuri, la început mai puerile, apoi tot mai… albe, lipsite de rimă, dar pline de mine – cea de-atunci.

Continuarea articolului aici 

Stiti ca Petronela Rotar a scris primul ei roman? Pe mine emotia ei m-a determinat sa-mi doresc sa-l cumpar.

În primăvara asta, un telefon m-a aruncat într-o stare febrilă, din care nu am putut ieși decît scriind. Am scris așa cum nu scrisesem niciodată, aproape încontinuu. Am scris și 10-12 ore legat, am scris în fiecare secundă pe care am putut-o elibera de altceva, iar cînd nu am scris, m-am gîndit la scris. Cînd am încheiat, mi-am dat seama că trăisem o formă de transă, că nu îmi aminteam mare lucru din perioada care trecuse, că nu făcusem curat în casă (OCD-ul meu cel mai pronunțat), că nu locuisem decît în cartea aia. Asta.

Care va pleca săptămîna viitoare la tipar.

Nu știu ce să vă zic despre ea. E primul meu roman și am emoții uriașe, la fel de mari ca la prima carte.

Mai multe aici

Iubirea leaga suflete definitiv, dupa cum zice Mazgalica.

Atunci când dorul de cei plecați ne sapă sufletul, sunt sigură că și ei se gândesc la noi. Eu știu că nimic nu e în zadar, că nu am pierdut nimic, că oamenii pe care îi iubim sau i-am iubit cândva încă ne simt. Eu știu că iubirea e magică și odată ce a legat niște suflete, acele suflete rămân așa pe vecie. Și nu e vorba doar de dragostea dintre un bărbat  și o femeie, ci de toate iubirile care leagă oamenii prin fire invizibile, dar pe care numai la nivelul sufletului le percepem.

Cititi si fiti de acord, nu se poate sa nu fiti.

Pana saptamana viitoare scrieti, scrieti frumos si bine, eu vin sa citesc tot.

Sursa foto

7 comentarii publicate

  1. Mulţumesc pentru Mâzgălica, nu o ştiam.
    Pe Illusion o iubesc deja şi pe Petronela o citesc de mult timp.
    Seară frumoasă!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: