Jurnale frumoase si Recomandari din Blogosfera #4

E duminica si eu citesc bloguri, chiar ma gandesc sa scriu o lista cu bloguri recomandate, dar imi amintesc brusc ca mereu intarzii cu sesiunea desi mi-am stabilit o zi a saptamanii , vineri, pentru asta, nu ma intrebati de ce, cred ca e lipsa de atentie de care sufar As vrea o mai multa organizare in mintea mea. Nu ma plang, ci doar constat ca nu reusesc sa fac mai nimic din ce imi propun,  pentru ca, nu pot sa ma adun. Sa iau ginkgo biloba? Revenind la ce ma preocupa, am pentru voi articole noi  si toate-s frumoase si cu ceva aparte.

 

Miruna a zis asa: Lăsați copiii să-și urce singuri treptele la tobogane si mie mi-a intrat la inima titlul asta. Parte din articol.

Toboganul de la locul de joacă și cum se ajunge la el. Pe scările clasice, pe două picioare, întotdeauna prin același loc.

Aseară în casă, se străduia să urce pe canapea ținând un pluș în mâna dreaptă. Fundul nu prea și-l putea ridica. Și, după niște transpirații grele, taică-său, care era fix lângă el, l-a propulsat ușor în aer, cât să prindă un pic de avânt.

Ce credeți că s-a întâmplat? În vârful treptelor, a început să plângă când, dintr-o dată, s-a trezit sus. Nu i-au mai trebuit cârligele de la vecina, pe tobogan nu mă lasă să-l urc eu, de pe canapea a coborât singur și a mai încercat o dată.

Continuarea aici  

Am petrecut O zi la Budapesta cu Ami.

Am avut o singura zi la dispozitie, dar am profitat la maxim de ea. Am luat la pas toate stradutele din centru, am vizitat Castelul Buda, Castle Garden Bazaar si podurile peste Dunare (doar 2 dintre ele, pentru ca era trafic foarte mare si fum mult, de-am fost nevoita sa merg tot drumul cu un servetel la nas pentru a putea respira). Castelul Buda este superb, recomand sa-l vizitati daca ajungeti in Budapesta, aveti nevoie de cateva ore bune pentru a zabovi si admira fiecare coltisor al acestuia. Daca n-as fi stiut unde sunt, as fi putut sa jur ca nu-i Ungaria, sau cel putin, nu Ungaria pe care eu mi-o imaginam la inceput. Cuvintele mele care descriu Budapesta sunt la superlativ. Curatenie, multa vegetatie, cladiri vechi renovate, impresionante, oameni dispusi sa-ti ofere o mana de ajutor in caz de nevoie – nu stiu de unde expresia „ungurii-s afurisiti”, pentru ca eu n-am intalnit asa ceva, preturi foarte accesibile, cam asta pot sa spun despre Budapesta.

Continuarea aici

Pana saptamana viitoare, nu stiu in care zi, scrieti, scrieti frumos si bine, eu citesc tot ce-mi place.

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


%d blogeri au apreciat: